I rekken av flotte Volvo-modeller er PV 544 Sport av de ekstra gromme. I tillegg til Amazon 123 GT er PV Sport den modellen vi forbinder med de mest ettertraktede classic Volvo.

Tekst og foto Tommy Hermanrud

Bjarne Sveen fra Leira i Valdres har både Amazon 123 GT og PV 544 Sport. Her er hans flotte USA-Sport som han har restaurert.

Denne 1964 Volvo PV 544 er en USA-Sport. Den kommer fra Los Angeles, California og var praktisk talt rustfri. Bilen ble importert til Sverige og Rolf Engelien fra Dokka kjøpte bilen der. Han solgte den videre til Bjarne Sveen fra Leira i Valdres som er spesialist i å pusse opp Volvo. Han har en rekke fine PV, Amazon, Duett og P1800 hjemme. Bjarne demonterte hele bilen inkludert ledningsnettet, så bilen var helt i biter.

Bilen ble sandblåst og epoxygrunnet innvendig og under. Bjarne ville ikke ha sparkel på bilen, så skjermene ble byttet ut med helt nye. Det eneste som var av rust på bilen var et 2×4 cm langt hull ved ene bakskjermen, så der ble det sveist inn en ny plate.

En nyoverhalt B18 Sport motor med D-kam og nytt register ble satt inn i bilen. Det ble også montert et 2” Abarth-eksosanlegg som gir grom lyd.

Det er et meget spesielt interiør i denne USA-bilen i rød og hvit skai, og det rengjorde og smurte Bjarne opp igjen så det ble som nytt. Taktrekket og dashbordpaden er også urørt. Siden bilen er solgt ny i USA, er speedometeret oppstilt i miles.

Utvendig har bilen fått ny grillsarg og USA-bøyler på støtfangerene vitner om bilens amerikanske fortid. Det ble påbegynt restaurering av bilen høsten 2011, og påsken 2012 var bilen ferdig. PV Sport`en ble virkelig fin etter restaureringen og Bjarne Sveen kan nok en gang være fornøyd med nok et flott stykke restaureringsarbeid.