Etter å ha blitt tatt grundig på senga av Ford i 1964 da de lanserte sin Mustang, svarte Chevrolet i september 1966 med sin nye modell Camaro. Den modellen har blitt et ikon og 1. generasjon Camaro er populære samleobjekter. Jan Inge Kjeldsen fra Veldre har imidlertid sans for 2. generasjon Camaro, og med sin 1970 modell har han en skikkelig Street Machine.

Tekst og foto Tommy Hermanrud

Denne 1970 Chevrolet Camaro kjøpte Jan Inge på Hadeland i 2007. Bilen ble i sin tid importert fra Sverige, og har også gått i Drammen. Det var også i Sverige bilen ble pusset opp, og da hadde den røde striper på den hvite lakken. Etter at Jan Inge satte i en større motor i bilen måtte han ha et nytt panser med scoop. Da passet han på å bytte ut de røde stripene med blå, og fikk også lakkert striper på bagasjelokket i samme slengen. Ny motor til bilen kjøpte han i USA i 2012. Det er en 383 cui small block stroker motor på 425 hk. Girkassen er en original 3 trinns kasse. Jan Inge vil passe på å takke Geir Arild Haugen og Haugen`s Bilservice i Veldre for god hjelp med å sette inn motoren.

Ny motor fra USA i 2012. Small block 383 cui stroker motor på 425 hk.

Camaro med nytt karosseri i februar 1970

: Helt originalt interiør i bilen bortsett fra rattet.

Felger og dekk til bilen ble også kjøpt fra USA. Bilen går på felger fra Boss og B/F Goodrich dekk i dimensjon 245/40/18 foran og 275/35/18 bak. Interiøret er helt originalt. Bilen blir brukt litt på sommeren på kortere turer, for motoren bråker såpass at det blir for mye på en langtur. Bilen er veldig kjapp, så det er nok av krefter under panseret.

Helt rå bakende på denne Camaroen med tøff spoiler og 245-bakdekk.

I 1970 kom Chevrolet med nytt karosseri på Camaro, men det ble ikke produsert convertible av denne modellen, bare coupe. Man kunne få bilen i flere modelltyper slik som RS, SS og Z 28 basert på motor og utstyr. Skivebremser foran var nå standard. Selve navnet Camaro betyr egentlig ingenting, men på fransk er det et sleng uttrykk for kompis eller følgesvenn. Når GM på pressekonferansen da bilen ble lansert i 1966 ble spurt hva Camaro betød, sa de spøkefullt at det betyr et lite, hissig dyr som spiser Mustanger… Det var en henvisning til erkefienden Ford som hadde lansert sin suksessmodell Mustang som var Camaros hovedkonkurrent. Mustang er som kjent en hesterase.