Med et nytt år følger også nye muligheter for oss som liker litt eldre biler. Flere nye bilmodeller fyller 30 år, og er dermed tilgjengelige som veteranbil.

De fleste kjenner vel til de gunstige reglene for å importere og eie biler eldre enn 30 år. Enn så lenge har våre politikere latt oss få beholde denne muligheten, til glede for oss som liker en variert bilpark.

Året 1989 startet med maktskifte i to store bilproduserende nasjoner. I Japan døde keiser Hirohito, og ble etterfulgt av sin sønn Akihito som fortsatt sitter på tronen. I USA forlot Ronald Reagan det hvite hus etter 8 år ved makten, og inn kom hans visepresident gjennom disse årene. George H. W. Bush. På Island fikk man igjen kjøpt øl, etter at det hadde vært forbudt i 74 år. Dalai Lama fikk nobelprisen og Jan P. Syse ble statsminister. Men den største hendelsen i 1989 var da Berlinmuren falt, og skapte det Europa vi kjenner i dag.

«Tear down this wall» President Reagan med klar oppfordring til Mikhail Gorbatsjov foran Brandenburger Tor

Det ble lansert mange nye bilmodeller i 1989, og som nå er tilgjengelig som veteranbiler. Generelt er det ikke mange biler på markedet av den første årsmodellen, så for dem som tenker å tråle utenlandske nettsteder etter veteranbil bør kanskje ha et litt lengre tidsperspektiv. Heller finne en litt nyere bil og bruke et år eller to på å pusse litt på den, for så å registrere den når den er 30 år.

 

Vi vil fylle på med nye veteraner utover nyåret, så følg med på denne siden.

Mercedes-Benz SL

Mercedes-Benz SL

Mercedes SL (R129) Ble presentert på bilutstilingen i Geneve våren 1989. Den avløste da 107-serien som hadde holdt det gående i hele 18 år.

les mer
BMW 850

BMW 850

I serien årets nye veteraner 2019 har vi kommet til BMW 850, som var det sportslige flaggskipet fra München ved inngangen til 90-tallet.

les mer
Audi V8 – Audis første luksusbil

Audi V8 – Audis første luksusbil

Audi V8 ble strengt tatt lansert sent i 1988, men vi tar den med siden svært få biler rullet ut på veiene før årsskiftet. Dette var Audis flaggskip, og bidro sterkt til å heve merkets status.

les mer